Istorie zidită în pereții hotelului
Istorie zidită în pereții hotelului

Despre Noi

Despre Noi

A fost odată ca-n povești o vreme când Calea Victoriei nu era Calea Victoriei, ci Podul Mogoșoaiei, o vreme când orașul era împodobit de miresme orientale, cu domni cu joben și doamne în rochii elegante plimbându-se pe bulevardele Micului Paris în calești frumos împodobite. Atunci, când  La Belle Epoque era prezentul și nu un trecut îndepărtat, începe povestea noastră.

La numărul 56 peste drum de Teatrul Național, călătorii secolului XIX puteau găsi Grand Hotel Broft, un mic hotel cochet construit după stilul chic al hotelurilor parisiene. Tocmai datorită acestui aer de eleganță franțuzească atât de apreciat de societatea românească din acele vremuri, hotelul Broft a devenit unul din punctele de întâlnire ale aristocrației și elitei Bucureștene.

Printre cei mai faimoși oaspeți se numară și Prințul Napoleon, vărul lui Napoleon al-III-lea, aflat într-o vizită diplomatică la Carol I de Hohenzollern. Și faimosul negustor francez Jobin a fost cazat la Broft, amprenta sa asupra lumii modei acelor timpuri fiind atât de puternică încât până și în ziua de azi românii  numesc pălăria înaltă adusă de el din Franța – joben.

Grand Hotel Broft și numărul 56 al Podului Mogoșoaiei au jucat un rol simbolic în istoria României moderne. La sfârșitul războiului ruso-româno-turc, odată cu învingerea trupelor otomane la Plevna în 1877, Osman Pașa, conducătorul armatei otomane, a fost reținut în apartamentul 104 înainte de a fi deportat în Rusia.

O poveste veche spune că în timpul marșului victoriei, când trupele Prințului Carol I treceau pe Podul Mogoșoaiei, Osman Pașa l-a salutat pe Carol de la geamul apartamentului său.

Acel marș avea să își lase amprenta asupra istoriei Bucureștiului  schimbând numele celui mai important bulevard al său în Calea Victoriei, nume pe care îl poartă până în ziua de astăzi.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

AM SUSPENDAT TEMPORAR ACTIVITATEA ÎN URMĂTOARELE HOTELURI:

Grand Hotel Continental,

Continental Forum Arad, Continental Forum Sibiu, Continental Forum Tîrgu Mureș,

Continental Dr. Tr. Severin and Continental Suceava


Informații privind flexibilitatea rezervărilor dumneavoastră și siguranța călătoriilor

Toate rezervările cu data de sosire înainte de 31 mai pot fi modificate sau anulate fără penalizare

Toate rezervările cu data de sosire după 1 iunie pot fi modificate pentru o altă perioadă până la sfârșitul anului 2021, în limita disponibilității.