Calea Victoriei

În trecut, Calea Victoriei purta denumirea de Podul Mogoșoaiei, fiind un drum podit ce acoperea un teren mlăștinos. Drumul a fost contruit astfel încât prințul să poată ajunge de la palatul din oraș spre Mogoșoaia. Numele Calea Victoriei așa cum îl cunoaștem astăzi datează din 1878 și evocă un episod victorios din timpul Războiului de Independență.

Calea Victoriei reprezintă centrul orașului și artera principală a Bucureștiului, având o lungime de 2.700 de metri.

De-a lungul ei pot fi admirate edificiile culturale și monumentele importante printre care se numără Muzeul Național de Istorie a României, Cercul Militar Național, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Știrbei și Palatul Cantacuzino.

Clădirea ce găzduiește Grand Hotel Continental este situată de asemenea pe Calea Victoriei, fiind construită în anul 1886, în stilul Renașterii germane.

În afară de clădiri istorice, pe Calea Victoriei sunt amplasate nenumărate magazine ale mai multor brand-uri de lux.

Plimbarea de-a lungul ei este o experiență foarte plăcută și o delectare pentru vizitatori. Este fascinant să privești clădirile de o parte și de cealaltă, magazinele, luminile, oamenii care trec și inclusiv pavajul.

Calea Victoriei reprezintă manifestarea vieții la cotele ei cele mai înalte, purtând amprenta pregnantă a trecutului, lângă care și-a făcut loc prezentul.